Zorg voor uw nabestaanden

Natuurlijk wilt u financiële zekerheid voor uw gezin als u onverhoopt komt te overlijden. Ga er niet te snel van uit dat de overheid of de werkgever in dat geval bijspringt.
Zorg voor uw nabestaandenAls uw partner overlijdt, heeft u recht op een uitkering volgens de Algemene Nabestaandenwet (ANW) als u voor 1950 geboren bent en nog geen AOW ontvangt, of als u een kind verzorgt dat jonger is dan 18 jaar, of als u ten minste 45% arbeidsongeschikt bent. Bovendien moet u zelf over onvoldoende inkomsten beschikken.De kans op een ANW-uitkering is dus niet zo groot. Dan de werkgever. Als u pensioen opbouwt is er misschien ook iets geregeld voor uw partner. Maar deze regelingen zijn in de afgelopen jaren vaak versoberd. Vraag bij uw werkgever na wat er precies geregeld is.

Verschillende vormen
Met een overlijdensrisicoverzekering regelt u zélf de financiële positie van uw nabestaanden. Er bestaan verschillende vormen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vast bedrag als u voor een bepaalde datum overlijdt. Maar als u jonge kinderen heeft wilt u misschien liever een hogere uitkering als u zelf jong overlijdt. Is de verzekering meer voor uw partner bedoeld, dan kunt u ook kiezen voor een hoger bedrag als u juist op latere leeftijd overlijdt.

Sekseneutraal
Vrouwen betaalden bij veel verzekeraars een lagere premie voor de overlijdensrisicoverzekering. Maar sinds kort mogen verzekeraars alleen nog werken met sekseneutrale tarieven. De gemiddelde premie voor mannen is daardoor gedaald en voor vrouwen gestegen. Als wij voor u op zoek gaan naar een overlijdensrisicoverzekering houden we rekening met de gevolgen van de nieuwe regels. Neem voor adviescontact op met ons kantoor.

(12-02-2013)

Comments are closed.