Ontslag en dan?

In 2014 worden ingrijpende maatregelen van kracht die uw rechten op ontslagvergoeding en WW sterk beperken. Juridische bijstand bij ontslag wordt daardoor belangrijker dan ooit.
Wanneer ontslag dreigtAls u dit jaar nog ontslagen wordt, kunt u misschien nog rekenen op een riante ontslagvergoeding en een behoorlijke periode waarin u een WW-uitkering krijgt. Maar als de regeringsplannen doorgaan, verandert dat drastisch in 2014. De ontslagvergoeding bedraagt dan maximaal 75.000 euro. En de duur van de WW-uitkering wordt maximaal 24 maanden: 12 maanden gerelateerd aan het laatstverdiende loon en 12 maanden 70% van het wettelijk minimumloon (bijstandsniveau). Let wel, dit is een maximumtermijn, het kan zijn dat u veel slechter af bent.
Deskundigheid
Gelukkig kunt u zich ook na 2014 bij ontslag tot de rechter wenden. Het is dan belangrijk dat u weet wat uw mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u rekenen op advies en hulp van een jurist die deskundig is in ontslagzaken
Nu afsluiten
Een verzekering sluit u af op basis van een risico dat u loopt. Het heeft daarom geen zin een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten op het moment dat u al weet dat u ontslagen wordt. Het ontslag is dan namelijk geen risico, maar een zekerheid. Dreigt ontslag nu nog niet, maar wilt u wel de zekerheid dat u in de toekomst juridische hulp krijgt? Dan kunt u het beste nu al een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Die komt trouwens ook van pas bij andere juridische conflicten.

Neem vandaag nog contact op met ons kantoor voor advies over een verzekering die bij u past.

 

Comments are closed.