Lijfrentes

Valt uw lijfrente binnenkort vrij? De bank of verzekeraar waar deze is ondergebracht zal u dan ongetwijfeld benaderen voor een direct ingaande lijfrente. Doen? Win eerst advies in voor u beslist.
Lijfrentes laten vergelijken kan geld opleverenU bepaalt zelf wat u doet met uw vrijgekomen lijfrente. Zo kunt u kiezen voor een direct ingaande lijfrente. U ontvangt dan een vaste uitkering per maand of kwartaal en vult daarmee direct uw inkomen aan. Maar deze optie is niet verplicht. U kunt de lijfrente ook door laten lopen, uw vermogen groeit dan nog een aantal jaren verder. Maar welke keuze u ook maakt: u hoeft niet bij uw bestaande aanbieder te blijven. Wij zoeken graag voor u uit bij welke partij u het beste uit bent.Wat zijn de gevolgen?
Om te weten wat u met uw vrijgekomen lijfrente wilt doen, moet u de volgende punten in overweging nemen. Ten eerste uw persoonlijke wensen: wilt u nu of straks over het geld beschikken? Heeft u het geld nu al nodig? Dan de fiscale consequenties: wat scheelt het in uw belasting als u de uitkeringen nog uitstelt? En ten slotte: wat zijn de gevolgen voor uw nabestaanden als u vóór de uitkeringsdatum komt te overlijden?

Verschillende offertes
Neem contact op met ons kantoor als u advies wilt over wat u gaat doen met uw vrijgekomen lijfrente. Wij brengen de gevolgen van alle mogelijke beslissingen voor u in kaart. En wij vergelijken de verschillende aanbiedingen met elkaar. Zo komt u tot een weloverwogen beslissing.

(12-03-2013)

Comments are closed.