Hypotheken

Het vinden van een droomhuis is lastig, het vinden van een passende hypotheek ook!

 

 

Door het grote aanbod en de vele verschillende mogelijkheden en combinaties die mogelijk zijn, loopt u al snel het risico niet direct bij de voor u meest geschikte hypotheek uit te komen. Iedere huizenkoper heeft zijn/haar persoonlijke wensen en situatie. Daarom kan alleen een persoonlijk advies door een ervaren specialist tot een optimale keuze leiden.

Ons kantoor heeft voor u de juiste specialisten (Erkend Hypotheekadviseurs), die uw persoonlijke situatie als uitgangspunt nemen. Aan de hand van de verschillende aflossingsvormen, rente percentages, voorwaarden en kosten kijken wij welke hypotheek het best bij u past. Tevens wordt er gekeken of u gebruik kunt maken van de zogenaamde NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

 

Om een zo objectief en optimaal mogelijk advies te kunnen geven, kunnen wij de voorwaarden en tarieven van diverse geldverstrekkers vergelijken en aanbieden.

Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, een tweede hypotheek of verandering van een bestaande hypotheek aan de hand van uw persoonlijke situatie, zoeken wij voor u de beste mogelijkheden!

 

Vragen over de woningmarkt en hypotheken

Door alle ontwikkelingen en onzekerheden rond de huizenmarkt hebben veel mensen hier vragen over.

closeup-close-business-7179-tnIs het dan nu wel aantrekkelijk om te kopen? Past mijn hypotheek eigenlijk nog wel bij mijn persoonlijke situatie. Kan ik als starter eigenlijk nog wel een hypotheek krijgen? Hoeveel kan ik maximaal lenen? Wat voor invloed heeft de hypotheekaftrek eigenlijk in mijn situatie? Kan ik een verbouwing meefinancieren? Tal van vragen waarmee wij u graag verder willen helpen.

Dit soort omstandigheden roept bij veel mensen vragen op. Is het dan nu juist aantrekkelijk om te kopen, ook omdat het aanbod van de koopwoningen nog nooit zo groot is geweest? Of is het toch verstandiger om nog even te wachten en past mijn huidige hypotheek dan eigenlijk nog wel bij mijn persoonlijke situatie? Als ik mijn huis wil verkopen en deze voorlopig niet kan verkopen, waar loop ik dan financieel tegenaan als ik een nieuw huis wil kopen? En kan ik als starter nog wel een hypotheek krijgen? Dit zijn veel vragen die mensen tegenwoordig stellen.

 

Hypotheek adviesgesprek

De adviseurs hebben de kennis en ervaring om u verder te helpen met een passend, persoonlijk en eerlijk hypotheekadvies. Wij helpen u met een hypotheek die kan bijdragen aan uw wensen van nu en aan financiële duidelijkheid, ook voor later. Neem direct contact op om een afspraak te maken met een van onze hypotheekadviseurs. Ons telefoonnummer: 0113-571450

Starters op de woningmarkt

DSC00286

Voor starters op de woningmarkt zijn er nog maar 2 fiscaal vriendelijke hypotheekvormen mogelijk die beide als belangrijkste kenmerk hebben dat de hypotheek na 30 jaar volledig is afgelost. Dat is de Lineaire Hypotheek en Annuïteiten Hypotheek.

Lineaire hypotheek

Zekerheid en steeds lagere maandlasten zijn in een notendop de lineaire hypotheek. U betaalt het geleende bedrag in gelijke delen terug: maandelijkse rente en vast aflossingsbedrag. Na 30 jaar heeft u de hypotheek afgelost.

Bij de Lineaire Hypotheek betaalt u iedere maand een deel rente en een deel aflossing. Het deel van de aflossing blijft iedere maand gelijk. En omdat u meteen aflost, daalt direct uw hypotheekschuld. Daardoor hoeft u iedere maand steeds minder rente te betalen. Kortom: steeds lagere bruto en netto maandlasten.

Annuïteitenhypotheek

Met een annuïteitenhypotheek betaalt u maandelijks een bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Dit bruto bedrag is zodanig berekend dat het totaal te betalen maandbedrag aan rente en aflossing tijdens de gehele looptijd gelijk blijft, wat door veel mensen als prettig wordt ervaren; immers je weet waar je aan toe bent.

Verwacht u in de toekomst wat meer financiële ruimte dan nu, omdat bijvoorbeeld uw inkomen stijgt? Wilt u tijdens de looptijd uw hypotheek aflossen? Dan kan een Annuïteitenhypotheek voor u een goede keuze zijn. U betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. In het begin lost u weinig af en betaalt u vooral rente, daarna gaat u steeds minder rente betalen, zolang het rentepercentage gelijk blijft.

 

 

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning.

Als u een hypotheek afsluit, maakt u samen met u geldvertrekker afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in uw leven voordoen, waardoor het aflossen van de hypotheek tijdelijk of geheel niet meer mogelijk is. U kunt dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit, waarmee u in staat wordt gesteld een moeilijk periode te overbruggen, zodat u in uw woning kunt blijven wonen.

suit_executive_head_237912_l

Indien de betalingsproblemen niet van tijdelijke aard zijn, kan het zijn dat u in een dergelijk geval uw woning moet verkopen en dat de opbrengst van uw woning lager is dan het bedrag dat u nog moet terugbetalen. Er ontstaat dan een restantschuld. Het Waarborgfonds betaalt deze restantschuld aan de geldverstrekker. Wanneer u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop, bijvoorbeeld door werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of scheiding, kan het Waarborgfonds u dit bedrag kwijtschelden en hoeft het bedrag niet meer terug te betalen. Voorwaarde hiervoor is dat u hebt meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u als betalingsachterstanden hebt, deze zoveel mogelijk worden ingelopen. (bron: www.nhg.nl)

De NHG is dus eigenlijk ook een zekerheid voor de geldverstrekker. Deze zekerheid vertaalt zich naar een lagere hypotheekrente en dat is weer in uw voordeel. Indien mogelijk adviseren wij dus bijna altijd om een hypotheek aan te vragen met NHG.

 

Vraag vrijblijvend een offerte op