AFM waarschuwt voor aanbieders van flitskredieten

Een flitskrediet is een (kleine) lening die binnen drie maanden terugbetaald moet worden. Het lijkt aantrekkelijk, maar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt regelmatig voor onbetrouwbare aanbieders.

Wie consumentenkrediet verstrekt, moet daarvoor een vergunning hebben van de AFM. Die toetst eerst of een onderneming voldoet aan de eisen van betrouwbaarheid, deskundigheid en integriteit. Ook controleert de AFM of de aanbieder zich houdt aan een zorgvuldige dienstverlening aan consumenten en niet meer dan de maximale kosten in rekening brengt.Hoge kosten
De AFM heeft al enkele keren aanbieders van flitskredieten beboet. Soms brachten ze hoge kosten in rekening als een klant een spoedoverboeking wilde. Die betaalde dan bijvoorbeeld €25 per krediet van €150, terwijl dat maximaal €1,29 mocht zijn. En terwijl slechts 7 eurocent per dag per krediet van €150 in rekening gebracht mocht worden als de klant de lening niet op tijd terugbetaalde, rekende een aanbieder daarvoor 17,50, maar liefst 261 keer het wettelijk toegestane bedrag. Ook komt het voor dat u geld moet betalen voordat de lening is verstrekt. Dit is zogenaamd bedoeld als verzekeringspremie. Maar de kans is groot dat u na betaling niets meer hoort. U krijgt geen lening en uw aanbetaling is weg.

Betrouwbare geldverstrekker
Wilt u zeker zijn dat u met een betrouwbare aanbieder te maken heeft? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij zoeken een lening met gunstige voorwaarden en tarieven bij een integere partij. En we gaan na wat u met uw inkomen en uw uitgavenpatroon kunt lenen en welke leenvorm bij u past. Want ook een kleine en snelle lening moet verantwoord zijn.

Comments are closed.